Ingredientai

Porcijos: 4
Pieniškas suflė – lengvas, švelnus desertas. Jis turi tik du trūkumus – reikia patiekti iš karto iškepus ir jį labai greitai suvalgo.

Gaminimo eiga

Karščiui atspariame inde sumaišykite miltus ir 300 g cukraus pudros, sudėkite sviestą, 6 trynius, viską išmaišykite iki vientisos masės ir užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės. Plona srovele supilkite pieną, nuolat maišydami, kol masė užvirs.

Sumažinkite kaitrumą ir nuolat maišydami virkite 10 – 15 min. (kol sutirštės). Nukaiskite, įberkite į masę vanilinio cukraus, išmaišykite, perkoškite, kad neliktų gumulėlių, ir palikite atvėsti. Masę vis pamaišykite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė.

Kai masė bus beveik atvėsusi, supilkite likusius 4 išplaktus baltymus. 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, į jas įberkite 2 šaukštus cukraus pudros, dar 2 – 3 min. paplakite. Išplaktus baltymus sudėkite į masę, gerai išmaišykite.

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir 1 šaukštu cukraus pudros. Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 170 – 180 laipsnių orkaitėje 20 – 25 min. Masė turi pakilti.

Suflė reikia valgyti iš karto išėmus iš orkaitės. Patiekite toje pačioje kepimo formoje, apibarstykite cukraus pudra. Galite patiekti su ledais, papuošti šviežiais ar konservuotais vaisiais.