Ingredientai

jūros druskos pagal skonį
pašildyto augalinio pieno (truputį daugiau, jeigu reikia praskiesti bulvių košę) 150 ml
rapsų aliejaus 60 ml
šviežiai maltų juodų pipirų pagal skonį
džiovintų baravykų 40 g
karšto vandens 600 ml
baravykų sultinio (daržovių sultinys irgi tinka) 750 ml
lauro lapų 2 vnt.
svogūnas, smulkiai supjaustytas 1 vnt.
vidutinio dydžio morkų, supjaustytų smulkiai 2 vnt.
česnako gabaliukų, susmulkintų 2 vnt.
susmulkinto šviežio čiobrelio 2 v. š.
pomidorų pastos (koncentruotos piurė) 3 v. š.
šaldytų žirnelių 100 g
kukurūzų miltų (kukurūzų krakmolo) 1 v. š.
Porcijos: 8
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Gaminimo eiga

1. Lęšius ir bulves uždėkite virti tuo pačiu metu:

2. Virkite bulves ir pastarnokus pasūdytame vandenyje 20 minučių, arba iki kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir, įpylę pašildyto pieno ir rapsų aliejaus, sutrinkite bulves į košę. Pagardinkite druska ir pipirais ir atidėkite.

3. Užvirkite vandenį, suberkite lęšius, įmaišykite sultinį ir įdėkite lauro lapus. Virkite apie 20 min., iki kol lęšiai suminkštės. Nupilkite vandenį, jeigu jo liko, ir išimkite lauro lapus.

4. Užpilkite džiovintus baravykus 600 ml karštu vandeniu ir palikite išbrinkti.

5. Įkaitinkite rapsų aliejų keptuvėje ir troškinkite svogūnus, morkas, česnaką ir čiobrelius iki kol ingredientai suminkštės ir karamelizuosis – apie 15 min.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

7. Svogūnui suminkštėjus ir baigiant kepti, nusunkite baravykus (išsaugokite vandenį, kuriame džiovinti baravykai mirko) ir juos supjaustykite. Įdėkite juos į svogūnų ir morkų mišinį keptuvėje. Taip pat įdėkite šviežius grybus, pomidorų piurė, žirnelius bei miltus ir patroškinkite viską apie 1 minutę. Po minutės įpilkite vandenį, kuriame mirko baravykai, ir sumeskite lęšius. Lęšiai ir grybai turi smagiai mirkti padaže, todėl galite įpilti truputį vandens, kad praskiestumėte mišinį. Paskaninkite druska ir pipirais.

8. Lęšių ir grybų mišinį keptuvėje paskirstykite giliame inde, tinkamame kepti orkaitėje. Viršų gražiai padenkite bulvių koše iki formos kraštų. Galite naudoti valgomojo šaukšto apvaliąją pusę košei išlyginti (jeigu matote, kad dedant košę ant viršaus vanduo kyla į viršų, nebijokite nupilti susikaupusio skysčio, nes kepant orkaitėje šis vanduo išbėgs pro kraštus). Košė turi užsidėti pakankamai lengvai ir neskęsti sultyse.

9. Laikykite orkaitėje 40 min., arba kol paauksuos bulvių košės viršus. Išėmę iš orkaitės būtinai leiskite pyragui atvėsti apie 5 minutes, prieš pateikiant šeimai ar svečiams.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai