Ingredientai
Pienas
250
ml
Kiaušiniai
2
vnt.
Sviestas
125
g
Kvietiniai miltai
650
g
Soda
0.5
šaukštelio
Mielės
30
g
Druska
žiupsnelis
Kumpis
200
g
Alyvuogės
1
indelis
Svogūnai
2
vnt.
Agurkai
1
vnt.
Fermentinis sūris
300
g
Džiugo sūris
100
g
Pomidorų padažas
100
g
Garstyčios
100
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pašildome pieną, sumaišome jį su kiaušiniais, sviestu, mielėmis ir druska. Miltus su soda ir supilame į pieną su kitais ingredientais.
Tešlą padedame į didelį indą, uždengiame rankšluostuku ir paliekame maždaug 1 valandai, kad pakiltų. Pakilus kočiojame, dedame į miltais pabarstytą kepimo skardą, 5 min. kepame 200 laipsnių temperatūroje.
Šiek tiek pakepus picos padą išimame, aptepame pomidorų padažu, garstyčiomis, sudedame tarkuotą sūrį, kumpį, pjaustytas alyvuoges, svogūnus, agurką. Kepame orkaitėje, kol viskas gerai iškeps. Išėmus apibarstome Džiugu bei mėgiamais prieskoniais.
Atsiliepimai