Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Druska žiupsnelis
Sviestas 120 g
Citrinų sultys 1.5 šaukšto
Vanduo 3 šaukštai
Kiaulienos šoninė 200 g
Porai 0.5 vnt.
Vyšniniai pomidoriukai 200 g
Grietinėlė 0.5 stiklinės
Kiaušiniai 4 vnt.
Druska žiupsnelis
Pipirai pagal skonį
Fermentinis sūris 70 g
Čiobreliai žiupsnelis
Porcijos: 8
Tai sultinga ir maistinga pica.

Gaminimo eiga

Suminkykite šaltą sviestą, miltus ir druską, kad pasidarytų trupininga masė. Supilkite citrinų sultis ir šaltą vandenį. Gerai išminkykite.

Tešlą suvyniokite į plėvelę ir pusę valandos palaikykite šaldytuve.

Plačiai iškočiokite ant miltuoto stalo. Perkelkite ant pateptos orkaitės skardos dugno ir kraštų. Paplotį kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Kiaulieną sumalkite ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite riežinėliais supjaustytą porą ir kepinkite dar kelias minutes.

Maišinį (be riebalų) perdėkite ant papločio. Išdėliokite ant viršaus perpus supjaustytus vyšninius pomidorus.

Sumaišykite grietinėlę, kiaušinius, tarkuotą sūrį, druską, pipirus ir čiobrelius. Užpilkite maišinį ant papločio ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pomidorų pica – PER 30 MINUČIŲ
Lengvai paruošiamas
30 min.

Pomidorų pica – PER 30 MINUČIŲ

Kumpio pica
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

Kumpio pica

Itališka pica su daug sūrio
Reikia pasistengti
1 val.

Itališka pica su daug sūrio

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba