Ingredientai
Miltai
2
stiklinės
druska
žiupsnelis
Cukrus
2
šaukšteliai
Mielės
5
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Pievagrybiai
300
g
Parmezano sūris
50
g
Mocarelos sūris
100
g
Alyvuogės
1
sauja
Pomidorų pasta
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Bazilikai
1
šakelė
Prieskoninės žolelės
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pasiruoškite tešlą. Mieles ištrinkite su cukrumi ir puse stiklinės šilto vandens. Dubenyje sumaišykite miltus su druska ir supilkite išleistas mieles. Įmuškite kiaušinį, įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, šiek tiek šilto vandens, užminkykite tešlą.
Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Suminkykite tešlą į rutulį ir padėkite valandai šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla pakils, iškočiokite 5 – 7 mm storio apskritą lakštą. Aptepkite lakštą aliejumi ir pomidorų padažu.
Ant picos viršaus užberkite tarkuotą parmezaną, supjaustytus pievagrybius, alyvuoges ir prieskonines žoleles. Galiausiai išdėliokite mocarelos gabalėlius.
Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min.
Iškepusią picą papuoškite žalių bazilikų lapeliais.
Atsiliepimai