Ingredientai
Bazilikai
80
g
Svogūnų laiškai
60
g
Anakardžių riešutai
80
g
Alyvuogių aliejus
150
g
Parmezano sūris
40
g
Druska ir pipirai
Porcijos: 2
Šis pesto padažas – kitoks nei mums įprastas. Tai virtuvės šefo Vytauto Samavičiaus receptas. Pesto padažas praturtintas riešutais, parmezano sūriu ir kitais priedais, tad imkite ir bandykite.
Gaminimo eiga
1. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir susmulkinkite trintuve.
2. Nuplaukite svogūnų laiškus ir bazilikus, nuo kotų nuskabykite bazilikų lapelius.
3. Į trintuvę sudėkite svogūnų laiškus ir bazilikų lapelius, supilkite alyvuogių aliejų, sutrinkite.
4. Sudėkite trintus riešutus, lengvai permaišykite.
5. Sutarkuokite parmezaną, dėkite jo po truputį į svogūnų laiškų, bazilikų ir riešutų masę. Stebėkite konsistenciją. Pasirinkite, kokio tirštumo padažo pageidaujate. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Receptu dalijasi virtuvės šefas Vytautas Samavičius.
Atsiliepimai