Ingredientai

Sviestas arba ypač tyras alyvuogių aliejus 14 g
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Vakare perplaukite perlines kruopas kambario temperatūros vandeniu ir užmerkite, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradės dygimo procesą ir taps vertingesni. Be to, ryte gaminimo laikas bus trumpesnis.

2. Ryte pakeiskite vandenį. Grūdus kartu su vandeniu užvirkite. Kas mėgsta skystesnę košę, kruopų ir vandens santykis turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2. Virkite 1 minutę ir palikite išbrinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklauso nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas yra 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

3. Kol kruopos brinksta, grybus ir svogūną supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka. Viską apkepinkite lydytame svieste.

4. Išvirtas kruopas sumaišykite su pakepintomis daržovėmis ir grybais. Jei norisi, prieš patiekiant viršų apiberkite mėgstamu sūriu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai