Pavlova – puošni ir gardi klasika, dėl kurios iš proto eina visi. Nuostabus desertas, kuris tinka ir šventiniam stalui. Pavlovą galima išsikepti ir gruzdintuvėje.

Gaminimo eiga

1. Dubenyje vidutiniu greičiu plakdami kiaušinių baltymus pamažu suberkite cukrų.

2. Subėrę cukrų padidinkite plaktuvo greitį iki maksimalaus ir plakite dar 10 min.

3. Karšto oro gruzdintuvės krepšelį išklokite kepimo popieriumi.

4. Baltymų masę supilkite ant kepimo popieriaus, suformuodami apskritimą pakeltais krašteliais. Viduryje palikite įdubimą kremui.

5. Kepkite 95 °C temperatūroje 1 val. 45 min. Iškepus palikite išjungtoje karšto oro gruzdintuvėje, kad atvėstų.

6. Paruoškite kremą: dubenyje sumaišykite maskarponę su vaniliniu bei paprastu cukrumi ir grietinėle, kol gausite vientisą masę.

Į atvėsusį pagrindo centrą sudėkite kremą ir papuoškite uogomis.

Receptas iš knygos „Viskas ore“