Gaminimo eiga

Sumaišykite česnaką, migdolų sviestą, citrinos žievelę ir sultis, alyvų aliejų. Supilkite karštą vandenį, pasūdykite. Atidėkite.

Užvirinkite pilną puodą vandens. Pasūdykite vandenį ir sudėkite šparagus. Virkite minutę, kol šparagai paminkštės. Nusausinkite ir perplaukite šaltu vandeniu. Dideliame dubenyje sumaišykite laukinius ryžius, žirnius, šparagus ir apie pusę migdolų padažo. Jei reikia, įpilkite dar padažo. Paragaukite, jei reikia, dar pabarstykite druska. Patiekite su laiškiniais česnakais ir sutrupintu ožkos sūriu.

*Tahini (arba sezamo sviestas) yra grūstų arba maltų sezamo sėklų pasta, naudojama kaip maistingas gardus priedas ar pagardas kitiems patiekalams ruošti.

**Kaip virti laukinius ryžius: perplaukite pusantros stiklinės ryžių. Užvirinkite su keturiomis su puse stiklinės sūdyto vandens. Sumažinkite ugnį ir virkite keturiasdešimt minučių arba kol ryžiai suminkštės.

***Kaip virti džiovintus geltonuosius neskaldytus žirnius: užvirinkite tris stiklines vandens, supilkite tris ketvirtadalius žirnių, virkite dvidešimt-trisdešimt minučių arba kol suminkštės. Nusausinkite, pasūdykite pagal skonį ir atidėkite.

Galite naudoti tahini* arba eksperimentuoti su kitokiu riešutų sviestu. Taip pat galite apie minutę pakaitinti žirnius keptuvėje – tik neperkaitinkite, nes bus pernelyg traškūs. Nenaudojant ožkos sūrio, gaunamas puikus veganiškas variantas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai