Gaminimo eiga

Aisbergo arba lapines salotas suplėšome. Pjaustome papriką, agurką, paukštieną, svogūną ir alyvuoges. Smulkiname graikinius riešutus. Paruoštas salotas apšlakstome citrinų padažu: citrinos sultis, medų arba cukrų, druską, kvepiančiuosius ir karčiuosius pipirus, karį ir aliejų išsukame iki vienalytės konsistencijos.

Krepšeliui sūrį sutarkuojame smulkia tarka, dedame ant kepimo popieriaus apskritimu, pabarstome kariu ir sezamo grūdeliais. Kepame orkaitėje 4 – 6min. 170- 180 C laipsnių, kol sūris pasidaro auksinės spalvos. Puodelį ar stiklinę apverčiame aukštyn dugnu. Karštą sūrį apverčiame ant puodelio ir palengva nuimame popierių. Palaikome, kol atauš ir sustings.

Į sūrio krepšelį dedamos jau pastovėjusios su padažu salotos. Galite eksperimentuoti ir su kitokiomis mėgstamomis daržovėmis ar kitais produktais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai