Ingredientai

Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai MALSENA 1 kg
Vanduo 480 ml
Sausos mielės 0.5 šaukštelio
Cukrus 120 g
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Druska 0.5 šaukštelio
Aguonos 3 šaukštai
Aliejus 70 g
Porcijos: 20

Gaminimo eiga

1. Į dubenį supilti kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus šia tvarka: mielės, cukrus, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, druska. Viską išmaišyti medine mentele arba spiraliniu maišytuvu (pirmas greitis) iki vientisos masės.

2. Supilti aliejų ir išminkyti tešlą rankomis arba spiraliniu maišytuvu (antras greitis), kol tešla nebelips prie rankų arba indo šonų.

3. Uždengti tešlą skepeta ir palikti pastovėti 1 val.

4. Išimti tešlą iš dubens ir padėti ant miltais pabarstyto stalo. Supjaustyti tešlą piršto storio juostelėmis ir kočioti rankomis, kol suformuosite ploną virvelę.

5. Gautas virveles supjaustyti norimo dydžio gabaliukus, pabarstyti miltais, kad jie nesuliptų, ir sudėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Gabaliukus išdėstyti 1 cm. atstumu vienas nuo kito.

6. Kepti iki 230° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol šie gelsvai paruduos.
Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla