Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Sviestas 120 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 7 šaukštai
Morkos (tarkuotos) 2 stiklinės
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Kardamonas 0.5 šaukštelio
Muskato riešutai žiupsnelis
Graikiniai riešutai 1 stiklinė
Apelsino žievelė 1 šaukštelis
Maskarponės sūris 400 g
Apelsinų sultys 2 šaukštai
Grietinėlė 300 ml
Cukraus pudra 5 šaukštai
Graikiniai riešutai 2 saujos
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Morkas smulkiai sutarkuokite.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, muskatu, kardamonu ir cinamonu.

Sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.

Suberkite morkas, tarkuotą apelsino žievelę ir išmaišykite.

Suberkite, miltus, kepimo miltelius ir smulkiai kapotus riešutus. Gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 50-55 minutes.

Kai atvės perpjaukite horizontaliai per pusę.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų.

Maskarponės sūrį išsukite su apelsinų sultimis. Sumaišykite su grietinėle.

Puse maskarponės ir grietinėlės kremo kiekiu aptepkite vieną biskvito dalį.

Apibarstykite smulkintais riešutais.

Ant viršaus uždėkite kitą biskvito dalį ir ant viršaus užtepkite likusį kremą, apibarstykite riešutais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla