Ingredientai

Medus 400 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 150 g
Sviestas 50 g
Grietinė 1 stiklinė
Miltai 500 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Kvapieji pipirai 0.5 šaukštelio
Graikiniai riešutai 3 saujos
Apelsinai 3 vnt.
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi.

Supilkite atvėsintą pavirintą medų (kad liktų skystas).

Supilkite ištirpintą sviestą, grietinę.

Gerai išmaišykite. Maišant suberkite miltus ir kepimo miltelius.

Įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.

Įmaišykite smulkintus riešutus.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo skardą, aukštais kraštais.

Ant viršaus sudėkite apelsinų griežinėlius ir juos kiek spustelėkite ranka.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai