Ingredientai

Medus 400 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 150 g
Sviestas 50 g
Grietinė 1 stiklinė
Miltai 500 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Kvapieji pipirai 0.5 šaukštelio
Graikiniai riešutai 3 saujos
Apelsinai 3 vnt.
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi.

Supilkite atvėsintą pavirintą medų (kad liktų skystas).

Supilkite ištirpintą sviestą, grietinę.

Gerai išmaišykite. Maišant suberkite miltus ir kepimo miltelius.

Įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.

Įmaišykite smulkintus riešutus.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo skardą, aukštais kraštais.

Ant viršaus sudėkite apelsinų griežinėlius ir juos kiek spustelėkite ranka.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Burnoje tirpstantis morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Burnoje tirpstantis morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 05 min.

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla