Ingredientai
Kiauliena
400
g
Morkos
2
vnt.
Perlinės kruopos
100
g
Žirniai
200
g
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Kadagių uogos
4
vnt.
Lauro lapai
4
vnt.
Konservuoti kukurūzai
1
indelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Kruopas ir žirnius užmerkite iš vakaro.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite ir dėkite virti į pasūdytą vandenį. Užvirus, vandenį nupilkite su atsiradusiomis putomis ir įpilkite šviežio.
Sudėkite prieskonius, griežinėliais pjaustytas morkas ir virkite apie 20 minučių.
Suberkite žirnius, konservuotus kukurūzus ir kruopas (vanduo turėtų apsemti per du pirštus)ir virkite dar apie 30-40 minučių, kol išvirs, o vandens nebeliks.
Paragaukite, jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų.
Prieš patiekiant išimkite lauro lapelius ir kadagio uogas.
Atsiliepimai