Ingredientai

Avienos kulšis be kaulo 1.5 kg
Rupi jūros druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Česnakai 3 skiltelės
Citrinų sultys ir žievelė 2 vnt.
Rozmarinai 3 šaukštai
Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Bulvės 1 kg
Šparaginės pupelės 400 g
Alyvuogių aliejus 4 šaukštai
Citrinos žievelė 1 vnt.
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Petražolės šviežios 2 šaukštai

Gaminimo eiga

Iš vakaro sumaišykite smulkintą česnaką, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, smulkintus rozmarinus bei aliejų. Šiuo mišiniu įtrinkite avienos kulšį, tvirtai apvyniokite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve (mažiausiai 5 val.).

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Avies kulšį įdėkite į kepimo indą, apliekite marinatu ir kepkite 15 min. Paskui sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 min.

Išimkite avies kulšį iš orkaitės, apdenkite folija, rankšluosčiu ir palaikykite 30 min.

Kol keps avies kulšis, nuskuskite bulves, sudėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kai užvirs pavirkite dar 5 min., paskui nukoškite.

Į kitą puodą įpilkite vandens, kai užvirs įberkite 2 šaukštelius druskos, sudėkite šparagines pupeles ir virkite 4 min. Paskui nukoškit ir perliekite šaltu vandeniu.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite tarkuotą citrinos žievelę, smulkintą česnaką, kelias sekundes pakepinkite. Suberkite supjaustytas bulves, maišydami 3 – 5 min. pakepkite, paskui suberkite šparagines pupeles, kai jos sušils, nukaiskite keptuvę nuo viryklės.

Apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir užberkite petražolių.

Patiekite avies kulšį su šiltomis bulvių ir šparaginių pupelių salotomis.

Gourmantine

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba