Ingredientai

vidutinio dydžio tortilijų 8 vnt.
grietinės 8 v. š.
sūraus varškės sūrio trupinių (Queso ranchero) 130 g
nedidelių avokadų 2 vnt.
saulėgrąžų aliejaus kepimui 100 ml
vištienos krūtinėlių 2 vnt.
nedidelis svogūnas 1 vnt.
česnako 2 skiltelės
mažų pipirų žirnelių 10 vnt.
druskos 0.5 a. š.
lauro lapelių 2 vnt.
PADAŽUI: vidutinio dydžio pomidorų 4 vnt.
vištienos sultinio (arba 200 ml karšto vandens + 0,5 kubelio vištienos sultinio) 200 ml
mažo svogūno 0.5 vnt.
česnako 2 skiltelės
lauro lapelių 2
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
druskos pagal skonį
juodųjų pipirų pagal skonį
Šios tortilijos yra vienos iš tų patiekalų, kurių norisi pakartoti, o pilve jau būna nebelikę vietos…

Gaminimo eiga

Tačiau, kai akys nori, juk sunku sustoti, o dar kai taip skanu..! Kai patiekalas toks gardus, nelabai ir belieka ką pridurti, tiesiog reikia išbandyti savo virtuvėje ir susiplakus vieną kitą margaritą mėgautis meksikietiškos virtuvės skoniais!

Beje, vištieną nebūtina virti, galima naudoti ir keptą orkaitėje ar ant griliaus. Taip pat, jei norite papildomų skonių, vištieną galite sumaišyti su mėgstamais prieskoniais ar daržovėmis.

Gaminimas:

  1. Vištiena. Vištienos krūtinėles sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kad būtų apie 5 cm virš vištienos. Sudedame nuluptą svogūną, česnaką, pipirus, lauro lapelius, pagardiname druska. Vištieną verdame ~30 min. ant vidutinės ugnies nuo užvirimo pradžios. Jei vištienos krūtinėlės didesnės, tuomet gali tekti pavirti truputį ilgiau. Kai vištiena išverda, išimame iš puodo, paliekame šiek tiek atvėsti. Po to suplėšome į mažus gabalėlius.
  2. Padažas. Pomidorus, sultinį, nuluptą svogūną ir česnako skilteles sudedame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, supilame padažą, įdedame lauro lapelius, pagardiname druska, juodaisiais pipirais pagal skonį. Padažą kaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies ~20 min. vis pamaišant, kol padažas sutirštėja.
  3. Kitoje keptuvėje įkaitiname 100 ml aliejaus ant silpnos ugnies. Dedame vieną tortiliją, ją pakepiname trumpai iš abiejų pusių. Tortilija neturi apskrusti, tik suminkštėti. Iškepusią dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepame visas tortilijas.
  4. 2 tortilijas dedame į lėkštę, kiekvienos viduryje dedame po pora valg. š. vištienos, perlenkiame perpus. Tortilijas užpilame šiltu padažu, apšlakstome 2 valg. š. grietinės, apibarstome sūrio trupiniais, uždedame keletą riekelių avokado ir patiekiame. Taip paruošiame iš viso 4 lėkštes.

Skanaus!

Pastaba. Vištieną taip pat galite sumaišyti su marinuotais mėlynaisiais svogūnais.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose