Ingredientai

cukraus 1 a. š.
sausų mielių 5 g
vandens 300 ml
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
miltų 470 g
druskos 1 a. š.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį dėkite šaukštelį cukraus, sausas mieles, įpilkite šilto vandens, alyvuogių aliejaus ir viską išmaišykite. Tada dėkite ⅓ miltų ir maišykite. Įberkite druskos, dėkite dar ⅓ miltų ir vėl viską išmaišykite. Kai tešlos nebeišeis maišyti šaukštu, sudėkite likusius miltus ir minkykite tešlą rankomis.

2. Tešlą padalinkite pusiau ir suformuokite rutuliukus. Tešlos rutuliukus sudėkite į didesnį indą, uždenkite maistine plėvele, kad tešla neišdžiūtų ir kildinkite, kol rutuliukai padvigubės.

3. Picos tešlos rutuliuką iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki norimos formos picos pado. 

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai