Ingredientai

Cukrus 4 šaukštai
Ryžiai (virti) 1.5 stiklinės
Grietinė 4 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Citrinos žievelė 2 šaukšteliai
Porcijos: 6
Varškės ir ryžių apkepas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems.

Gaminimo eiga

1. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių.

2. Baltymus išplakite iki standžių putų, trynius su cukrumi iki baltumo.

3. Varškę pertrinkite per sietelį, išsukite su grietine, citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi.

4. Suberkite virtus ryžius ir išmaišykite.

5. Įmaišykite trynius ir baltymus.

6. Sukrėskite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą. Ant viršaus uždėkite kelis mažus sviesto gabaliukus.

7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

8. Patiekite su plakta grietinėle.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais