Ingredientai

Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 4 šaukštai
Varškė 400 g
Ryžiai (virti) 1.5 stiklinės
Grietinė 4 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Citrinos žievelė 2 šaukšteliai
Varškės ir ryžių apkepas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems.

Gaminimo eiga

Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių.

Baltymus išplakite iki standžių putų, trynius su cukrumi iki baltumo.

Varškę pertrinkite per sietelį, išsukite su grietine, citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi.

Suberkite virtus ryžius ir išmaišykite.

Įmaišykite trynius ir baltymus.

Sukrėskite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą. Ant viršaus uždėkite kelis mažus sviesto gabaliukus.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Patiekite su plakta grietinėle.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas