Ingredientai
Vištų kepenėlės
500 g
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Salierų šakniavaisiai
0.1 vnt.
Spanguolės
1 sauja
Česnako
4 skiltelė
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas ir saliero šaknį smulkiai sutarkuokite.
Svogūnus dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą (3-4 šaukštai). Vis pamaišant kepkite, kol ims geltonuoti.
Sudėkite morkas, salierus ir išspauskite česnaką. Kepkite, kol morkos taps minkštos, svogūnai gražiai paruduos.
Kitoje keptuvėje (arba toje pačioje, bet svogūnus su morkomis išpilkite į dubenį) įkaitinkite sviestą (3-4 šaukštai) ir sudėkite nuplautas ir gana smulkiai supjaustytas kepenėles. Pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskatais, cinamonu.
Maišant kepkite ant vidutinės ugnies kol gražiai apskrus.
Kepenėles sudėkite su svogūnu mase, suberkite spanguoles ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.