Ingredientai

Vištų kepenėlės 500 g
Svogūnai 2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Salierų šakniavaisiai 0.1 vnt.
Spanguolės 1 sauja
Česnakai 4 skiltelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Muskato riešutai žiupsnelis
Cinamonas žiupsnelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas ir saliero šaknį smulkiai sutarkuokite.

Svogūnus dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą (3-4 šaukštai). Vis pamaišant kepkite, kol ims geltonuoti.

Sudėkite morkas, salierus ir išspauskite česnaką. Kepkite, kol morkos taps minkštos, svogūnai gražiai paruduos.

Kitoje keptuvėje (arba toje pačioje, bet svogūnus su morkomis išpilkite į dubenį) įkaitinkite sviestą (3-4 šaukštai) ir sudėkite nuplautas ir gana smulkiai supjaustytas kepenėles. Pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskatais, cinamonu.

Maišant kepkite ant vidutinės ugnies kol gražiai apskrus.

Kepenėles sudėkite su svogūnu mase, suberkite spanguoles ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba