Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C.

Minkštą sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu, suberkite pusę cukraus ir gerai išplakite.

Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius.

Įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.

Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais.

Morkas ir obuolius sutarkuokite smulkia burokine tarka.

Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite migdolų miltus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis, mirkytas spanguoles. Tešla bus vidutinio tirštumo.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu.

Šaukite pyragą į iki orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. Jei jis sausas – pyragas iškepęs.

Leiskite pyragui atvėsti ir tik tada išimkite iš formos.

Apibarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške