Ingredientai

miltų 500 g
druskos 12 g
cukraus 50 g
sausų mielių 7 g
arba šviežių mielių 21 g
pieno 300 ml
gero ir kokybiško sviesto 300 g
kiaušinio 1 vnt.
Šis kruasanų gamybos procesas iš pradžių gali pasirodyti kiek sudėtingas, tačiau, kartą pabandžius, vėliau nebus jokių iššūkių. Stengtis tikrai verta, nes namuose pagaminti rageliai yra išties nepaprasti, o juos galima valgyti labai įvairiai. Pavyzdžiui, perpjauti ir mėgautis su serano kumpiu, natūralaus skonio lydytu varškės sūreliu bei figų džemu.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia, paruoškite mielinę tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir mieles. Supilkite pieną. Viską išmaišykite, išminkykite vientisą tešlą. Tada ją dėkite į aliejumi išteptą indą, uždenkite rankšluosčiu, pastatykite šiltai porai valandų, kol tešla pakils dvigubai.

2. Tada pakilusią tešlą išminkykite, kad iš jos išeitų oras. Vėliau ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 6 valandoms. Tada tešlą išimkite, iškočiokite į kvadratą.

3. Sviestą įsukite į maistinę plėvelę, padaužykite kočėlu, kad šiek tiek suminkštėtų. Jį dėkite į iškočiotos tešlos centrą ir aplankstykite tešlą ant sviesto per keturis kartus, pagal laikrodžio rodyklę. Tada apverskite tešlą užlenkimų puse žemyn, iškočiokite į pailgą lakštą, kiekvieną pailgos tešlos lakšto kraštą sulenkite iki vidurio, perlenkite pusiau – kaip knygą.

4. Šitaip sulankstytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite apie valandą. Išėmus tešlą iš šaldytuvo, ją vėl iškočiokite į pailgą lakštą, vėl užlenkite abu kraštus iki vidurio ir perlenkite kaip knygą. Tada dar kartelį suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą.

5. Išėmus, tešlą iškočiokite, supjaustykite trikampiais. Juos susukite, pradedant ilgąja kraštine, ir suformuokite ragelius. Juos palikite pastovėti ir pakilti kambario temperatūroje apie porą valandų. Pakilus, aptepkite plaktu kiaušiniu, kepkite iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių, kepkite dar apie 10 minučių, kol rageliai taps gražios auksinės spalvos.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Maxima“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai