Ingredientai

vištienos krūtinėlių 4 vnt.
kiaušinių 2 vnt.
vandens 1 v. š.
miltų 1 stiklinė
druskos 1 a. š.
juodųjų pipirų 1 a. š.
džiūvėsėlių 1 stiklinė
smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio 0.5 stiklinės
džiovintos petražolės 1 a. š.
česnako miltelių 1 a. š.
druskos a. š.
juodųjų pipirų a. š.
sviesto 4 v. š.
alyvuogių aliejaus 4 v. š.
Greitai ir be galo skaniai vakarienei vištienos kepsneliai su parmezano plutele buvo idealus pasirinkimas. O prie taip paruoštos vištienos tinka koks tik norite garnyras – salotos, troškintos daržovės, ryžiai, bulvės ir t.t. Kitaip tariant, ką turime šaldytuve po ranka, tas labai gerai pasitarnauja kaip garnyras.

Gaminimo eiga

8 porcijos

1. Gilioje lėkštėje kiaušinius išplakame su vandeniu.
2. Kitoje gilioje lėkštėje sumaišome miltus su druska ir juodaisiais pipirais.
3. Ir dar kitoje gilioje lėkštėje sumaišome visus ingredientus skirtus džiūvėsėlių mišiniui.
4. Vištos krūtinėles perpjauname išilgai perpus. Kiekvieną pjausnį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame dviguba maistine plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių (tik nesuplėšome). Taip paruošiame kiekvieną vištienos pjausnį.
5. Didesnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. sviesto ir 1 valg. š. alyvuogių aliejaus.
6. Kiekvieną pjausnį dedame į miltus, nupurtome nereikalingą miltų perteklių. Po to merkiame į kiaušinio plakinį ir dedame į džiūvėsėlius. Keptuvėje kepame po 2 pjausnius, kiekvieną pusę ~4-5 min, kol gražiai apskrunda. Kepimo trukmė priklauso nuo pjausnio storio. Likusiems 6 pjausniams sunaudojame likusį sviestą ir aliejų. Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir kitu garnyru.

Skanaus!

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai