Ingredientai
Saldžiosios paprikos
6 vnt.
Porai
1 vnt.
Česnako
3 skiltelė
Virtų ryžių
200 g
Pjaustyti pomidorai
2 vnt.
Daržovių sultinio
400 ml
Mocarelos sūris
100 g
Anakardžių
50 g
Porcijos: 6
Paprikas galite įdaryti iš anksto, o iškepti prieš patiekdami.
Gaminimo eiga
Nupjaukite paprikų viršūnėles, išimkite sėklas, išskobkite vidų.
Keptuvėje kelias minutes pakepinkite gabaliukais supjaustytą šoninę.
Sudėkite susmulkintą porą, česnako skilteles ir ryžius, porą minučių pakepinkite. Supilkite sultinį ir ant mažos ugnies uždengę patroškinkite 10 minučių (ryžiai turi suminkštėti).
Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Ryžių mišinį sumaišykite su pomidorais, sūriu ir riešutais.
Sudėkite susmulkintus laiškinius česnakus, išmaišykite.
Šiuo mišiniu įdarykite paprikas, uždėkite viršūnėles ir kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Paprikas galite kepti ir ant grotelių – kiekvieną įvyniokite į foliją ir kepkite 20 minučių.