Ingredientai

miltų 290 g
cukraus 175 g
margarino 150 g
pieno 180 ml
kiaušinių 2 vnt.
nesaldžios kakavos miltelių 2 v. š.
vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto 2 a. š.
kepimo miltelių 1.5 a. š.
druskos 1 žiupsnelis
cukraus pudros 175 g
sviesto (kambario temperatūros) 60 g
šilto vandens 4 v. š.
nesaldžios kakavos miltelių 2 v. š.
vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto 2 a. š.
tirpios kavos miltelių 1.5 a. š.
Porcijos: 12
Iš pirmo žvilgsnio šis kavos pyragas gali atrodyti labai paprastas. Tačiau paprastume ir slypi visas gėris. Tai vienas iš tų pyragų, kurio suvalgius gabalėlį ranka pati siekia antro, trečio gabalėlio ir taip, kol lieka tik trupinėliai. Vienintelis dalykas, ko jums prireiks prie pyrago, tai puodelio karšto gėrimo – kavos, kakavos, arbatos ar pan.

Gaminimo eiga

1. Margariną ištirpiname mikrobangų krosnelėje ir paliekame šiek tiek atvėsti.

2. Orkaitę įkaitiname iki 225o C.

3. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi naudodami mikserį. Plakame ~5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Sumaišome su pienu.

4. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Sumaišome su kiaušinių plakiniu. Po to supilame ištirpintą margariną, išplakame.

5. Kepimo skardą patepame sviestu. Aš naudojau 44×28 cm skardą.

6. Tešlą supilame į skardą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.

7. Glaistas – viename dubenyje sumaišome visus glaistui skirtus ingredientus ir užtepame ant atvėsusio pyrago. Supjaustome gabalėliais ir skanaujame!

Jei norite ant pyrago papildomai galite užbarstyti kokoso, migdolų drožlių ar kitų susmulkintų riešutų.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai