Ingredientai

Citrinų sultys 2 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštelis
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Gvazdikėliai 0.5 šaukštelio
Grietinėlė (riebi) 200 ml
Cukraus pudra 3 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Nupjaukite duonos pluteles ir sutarkuokite duoną burokine tarka.

2. Apelsinų džemą sumaišykite su citrinos sultimis, cinamonu, maltais gvazdikėliais, tarkuotu muskato riešutu.

3. Duoną sumaišykite su uogiene ir sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą pyrago kepimo formą.

4. Gerai suspauskite, užtieskite kepimo popieriumi, prislėkite ir palikite šaldytuve per naktį.

5. Išimkite iš formos. Apliekite ištirpintu šokolado ir sviesto mišiniu ir tolygiai aptepkite viršų ir šonus (šokolado ir sviesto mišinys turėtų būti jau kiek atvėsęs, bet dar pakankamai skystas).

6. Dėkite valandai į šaldytuvą.

7. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų ir aptepkite torto viršų.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Reikia pasistengti
2 val.

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Morkų tortas Velykoms

Vaikystės spurgos
Lengvai paruošiamas
20 min.

Vaikystės spurgos

Troškintas karpis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Troškintas karpis

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis