Ingredientai

Juoda duona 500 g
Apelsinų džemas 300 ml
Citrinų sultys 2 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštelis
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Gvazdikėliai 0.5 šaukštelio
Juodasis šokoladas 200 g
Sviestas 100 g
Grietinėlė (riebi) 200 ml
Cukraus pudra 3 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Nupjaukite duonos pluteles ir sutarkuokite duoną burokine tarka.

Apelsinų džemą sumaišykite su citrinos sultimis, cinamonu, maltais gvazdikėliais, tarkuotu muskato riešutu.

Duoną sumaišykite su uogiene ir sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą pyrago kepimo formą.

Gerai suspauskite, užtieskite kepimo popieriumi, prislėkite ir palikite šaldytuve per naktį.

Išimkite iš formos. Apliekite ištirpintu šokolado ir sviesto mišiniu ir tolygiai aptepkite viršų ir šonus (šokolado ir sviesto mišinys turėtų būti jau kiek atvėsęs, bet dar pakankamai skystas).

Dėkite valandai į šaldytuvą.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų ir aptepkite torto viršų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla