Ingredientai

Pradėjęs džiūti prancūziškas batonas 0.5 vnt.
Ilgas agurkas 1 vnt.
Raudonasis svogūnas 0.5 vnt.
Švieži ir smulkiai sukapoti baziliko lapeliai vnt.
Švieži baziliko lapeliai papuošimui keletas
Tarkuotas parmezanas
Druska
Šviežiai malti pipirai
Padažui reikės:
Alyvuogių aliejus 0.25 stiklinės
Šviežiai malti pipirai
Porcijos: 4
Jei jau nutiko taip, kad maisto produktų galiojimas artėja prie pabaigos, visada galime sugalvoti alternatyvių būdų, kaip išsisukti iš padėties. Pavyzdžiui, džiūstantį batoną panaudoti salotoms.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 135 laipsnių. Supjaustykite batoną į nedidelius kubelius ir tolygiai išdėkite į skardą su kepimo popieriumi. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol šie apskrus. Vėliau leiskite jiems atvėsti.

2. Tuomet į nedidelį indelį supilkite alyvuogių aliejų ir actą, sudėkite druską ir pipirus bei visa tai gerai suplakite. Tada smulkiai supjaustykite pomidorus, agurką, svogūną.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite daržoves, duoną ir padažą. Sudėkite pjaustytą baziliką ir patarkuokite parmezano bei viską lengvai sumaišykite. Užbarstykite dar druskos ar pipirų pagal skonį ir nepamirškite papuošti pilnais baziliko lapais.

Receptu dalijasi „Maxima“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai