Ingredientai
Panini – tai itališko žodžio panino (duonos kepalas) daugiskaitos forma. Skirtingai nei kitų amerikietiškų suvožtinių, panini įdaras yra normalaus storio. Kita išskirtinė savybė – suvožtinis kepamas suslėgtas į grilį panašiame aparate. Kai tokio nėra, puikiai tinka ir dvi sunkios keptuvės.
Gaminimo eiga
Kumpio riekeles, jeigu reikia, suspaustas po dvi, uždėkite ant apatinių bandelių pusių.
Jeigu norite, po kumpiu galite užtepti truputį margarino. Ant kumpio uždėkite pomidoro griežinėlius (juos galite susmulkinti, kad paviršius būtų padengtas kuo vientisiau).
Mocarelą perpjaukite pirma į keturias dalis, tada kiekvieną porciją susmulkinkite taip, kad sūris gerai apdengtų kumpį.
Išorinę bandelių ar pyrago pusę aptepkite trupučiu margarino. Sudėkite suvožtinius ant iš anksto pakaitintos keptuvės taip, kad sūris
liktų viršuje.
Suvožtinius apvožkite folija dengta lygaus dugno plačia keptuve, ant jos dar uždėkite porą kilogramų sveriančius stiklainius su vandeniu.
Kaitinkite ant silpnos ugnies 3 minutes arba kol apatinis šonas gražiai parus. Apverskite panini, vėl uždėkite stiklainius ir kaitinkite dar 3 minutes arba kol išsilydęs sūris ims sunktis tarp sluoksnių.
Patiekite tuojau pat, bandeles perpjaukite į dvi ar tris dalis.