Ingredientai

Bulvės 5 vnt.
Kietasis sūris 3 šaukštai
Miltai 4 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Stambiai sutarkuokite bulves (burokine tarka ar smulkiais šiaudeliais). Tarkius užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite kelias minutes.

2. Per sietelį nuspauskite susidariusį skystį ir dar apie 10 minučių leiskite bulvių masei nuvarvėti, tada nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu.

3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir šoninę. Smulkiai sutarkuokite kietąjį sūrį.

4. Supilkite svogūno ir bulvių masę į dubenį su kitais ingredientais ir gerai viską sumaišykite ranka.

5. Į didelę keptuvę įpilkite tiek aliejaus, kad jis ją apsemtų apie 1 centimetrą, ir uždėkite ją ant karštos ugnies.

6. Kai keptuvė įkais, dėkite kepti blynus.

7. Kiekvieną pusę kepkite po 5 minutes arba tol, kol jie pasidarys traškūs ir auksiniai rusvi.

8. Kol sudėsite kitą partiją į keptuvę, padėkite iškeptus blynus ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte aliejaus perteklių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai