Ingredientai

Bulvės 5 vnt.
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė 80 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Kietasis sūris 3 šaukštai
Miltai 4 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Stambiai sutarkuokite bulves (burokine tarka ar smulkiais šiaudeliais). Tarkius užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite kelias minutes.

Per sietelį nuspauskite susidariusį skystį ir dar apie 10 minučių leiskite bulvių masei nuvarvėti, tada nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir šoninę. Smulkiai sutarkuokite kietąjį sūrį.

Supilkite svogūno ir bulvių masę į dubenį su kitais ingredientais ir gerai viską sumaišykite ranka.

Į didelę keptuvę įpilkite tiek aliejaus, kad jis ją apsemtų apie 1 centimetrą, ir uždėkite ją ant karštos ugnies.

Kai keptuvė įkais, dėkite kepti blynus.

Kiekvieną pusę kepkite po 5 minutes arba tol, kol jie pasidarys traškūs ir auksiniai rusvi.

Kol sudėsite kitą partiją į keptuvę, padėkite iškeptus blynus ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte aliejaus perteklių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Moliūgų blyneliai
Lengvai paruošiamas
30 min.

Moliūgų blyneliai

TRAŠKU ir PURU: mieliniai bulviniai blynai
Lengvai paruošiamas
1 val. 40 min.

TRAŠKU ir PURU: mieliniai bulviniai blynai

Naminiai bulviniai blynai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Naminiai bulviniai blynai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba