Ingredientai
Mirkytos pupelės
80 g
Didesnių svogūnų
10 g
Juodųjų pipirų
2 vnt.
Aliejaus
5 g
Žąsiniai taukai
5 g
Malta kalendra
1 g
Porcijos: 1
Gaminimo eiga
1. Pupeles ir žirnius per naktį išmirkyti.
2. Į puodą įpilti 5 g aliejaus, įmesti smulkiai supjaustytus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų.
3. Tada suberti išmirkytas pupeles ir žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės.
4. Po to pagardinti druska, maltomis kalendromis ir išmaišyti.
5. Žąsieną supjaustyti mažesniais gabaliukais ir ištroškinti žąsiniuose taukuose.
6. Pabaigai – ant viršaus sudėlioti žąsieną.