Ingredientai

Apvalios tortilijos 6 vnt.
Kubeliais pjaustyta kepta vištiena 300 g
Raudona paprika 1 vnt.
Druska pagal skonį
Džiovintos čili paprikos žiupsnelis
Tarkuotas fermentinis sūris 250 g
Porcijos: 6
Tortilijų panaudojimo būdai yra labai įvairūs, t.y. nuo kebabų, picų, kesadilijų, įvairių suktinukų ir t.t. Užkeptas tortilijas galite valgyt, kaip karštąjį patiekalą, o atvėsus patiekti kaip užkandį.

Gaminimo eiga

1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Kai svogūnas šiek tiek suminkštės, sudėkite smulkiais šiaudeliais pjaustytą papriką ir kepkite tol, kol ji suminkštės.

2. Galiausiai dėkite keptą vištieną, pomidorų padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, čili paprika, gerai išmaišykite ir trumpai pakepkite.

3. Įdarą atidėkite į šoną, kad jis šiek tiek pravėstų.

4. Į kiekvieną tortiliją dėkite paruošto įdaro, užberkite šiek tiek sūrio, suvyniokite ir dėkite į kepimo skardą susukimu į apačią, kad kepant neišsivyniotų.

5. Ant viršaus užberkite likusį sūrį.

6. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Triukai:

- Įdarui naudojau anksčiau keptą vištą. Jei visko nesuvalgote iš karto, tuomet nuimkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite ir užšaldykite porcijomis, kurias vėliau galite naudoti apkepams, įdarams, troškiniams, picoms, sumuštiniams ir t.t..

- Kad įdarą paskirstytumėte vienodai, pirmiausiai išdėliokite visas tortilijas ir tuomet dėliokite įdarą;
keptą vištieną galite keisti mėgstama mėsa, kaip pvz.: keptu faršu, jautiena, kumpeliu, dešrelėmis ir pan. Arba tiesiog išsikepti šviežiai vištienos krūtinėlės.

oditele.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai