Ingredientai

Bulvės 8 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Druska 0.5 šaukštelio
Pipirai žiupsnelis
Sultinio milteliai 0.5 šaukštelio
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Bulves nuskuskite ir supjaustykite gana plonais griežinėliais. Apiberkite druska, pipirais ir išmaišykite. Padalinkite į tris lygias dalis.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į sviestą, kai svogūnai pradės geltonuoti, įspauskite česnakus. Maišant kepkite ant mažos ugnies dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įberkite sultinio miltelių ir išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.

Sūrį sutarkuokite.

Į kepimo indą, išteptą sviestu, suberkite vieną bulvių griežinėlių dalį ir išlyginkite. Tolygiai užpilkite vieną trečiąją svogūn padažo.

Sudėkite antrą bulvių dalį ir užpilkite pusę likusio padažo.

Sudėkite tolygiai trečią bulvių dalį, užpilkite likusį padažą ir užberkite sūrį.

Kepimo indą uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 20 -30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai