Ingredientai

Kiaulienos šonkauliai 1 kg
Namie paruoštas arba parduotuvėje įsigytas prieskonių mišinys
Barbekiu padažas
Prieskonių mišinys:
Saldžiosios paprikos milteliai 2 a. š.
Druska žiupsnelis
Džiovinti raudonėliai 1 a. š.
Česnakų milteliai 0.5 šaukštelio
Malti juodieji pipirai 0.5 šaukštelio
Barbekiu padažas:
Alyvuogių aliejus 2 šaukšteliai
Svogūnai 0.5 vnt.
Česnakas 1 skiltelė
Obuolių sidro actas 0.5 puodelio
Vanduo 0.5 puodelio
Rudasis cukrus 0.5 puodelio
Aštrios garstyčios 2 šaukšteliai
Paprikos milteliai 2 šaukšteliai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia paruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną bei česnaką, kol šie įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite visus likusius ingredientus ir kaitinkite, kol padažas užvirs. Sumažinkite kaitrą ir vis pamaišydami virkite padažą apie 25 min., kol jis sutirštės. Paruoštą padažą galite naudoti šonkauliams aptepti, patiekti jau su iškepusiais šonkauliais prie pasirinkto garnyro ar prie kito mėsos patiekalo.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Šonkauliai turi turėti šiek tiek riebalų, tačiau ne per daug. Jei riebalai dengia visą šonkaulių eilę, atsargiai pašalinkite riebalų sluoksnį – jų turi likti tiek, kad būtų gražiai pasiskirstę juostelėmis tarp raumenų. Šonkaulius įtrinkite citrinos sultimis ir prieskonių mišiniu. Mėsą dėkite ant kepimo formos ir sandariai uždenkite folija, blizgančia puse į išorę. Kepkite 2–2,5 val., kol mėsa bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo. Ištraukite šonkaulius iš orkaitės ir nupilkite susidariusį skystį. Padidinkite orkaitės kartį iki 270°C, o tuo tarpu šonkaulius aptepkite barbekiu padažu ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę, kol gražiai apskrus.

3. Prie šių šonkauliukų puikiai tiks orkaitėje keptos bulvės bei šviežių daržovių salotos. Nesijaudinkite, jeigu padažo paruošėte per daug – barbekiu padažas puikiai tiks patiekti jau su iškepusiais šonkauliais prie pasirinkto garnyro ar prie kito mėsos patiekalo.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai