Ingredientai
Malta mėsa
1
kg
Druska
1
šaukštelis
Kiaušiniai
3
vnt.
Česnakai
skiltelė
Prieskoniai mėsai
1
šaukštelis
Manų kruopos
1
stiklinė
Grietinė
2
šaukštai
Sėklų mišinys salotoms
2
šaukštai
Kai reikia pamaitinti būrį žmonių arba kai norisi kotletukų, keptų be riebalų, lipdau ir gaminu juos orkaitėje.
Gaminimo eiga
Dubeny labai gerai išmaišau faršą, druską, kiaušinius (vieną baltymą atskiriu į stiklinę), česnakų ruošinio arba 8-10 šviežių kapotų skiltelių, adžiką (ar kitokių mėsos prieskonių), manų kruopas, grietinę.
Gautą masę padalinu į 12 dalių ir, vis padrėkindama rankas, formuoju rutuliukus ir dedu juos į skardą, išklotą aliuminio folija. Šaukštu paspaudžiu viršūnes, patepu jas išplaktu baltymu ir užberiu po žiupsnelį
sėklų mišinio
Kepu apie 40-45 min. 180 C.
Tiekiu karštus su daržovėmis, padažais ir juoda duona. Žinoma, tiks ir su bulvėmis, ir su grikiais, ryžiais…
Atsiliepimai