Ingredientai

Druska 1 šaukštelis
Česnakai skiltelė
Prieskoniai mėsai 1 šaukštelis
Manų kruopos 1 stiklinė
Grietinė 2 šaukštai
Kai reikia pamaitinti būrį žmonių arba kai norisi kotletukų, keptų be riebalų, lipdau ir gaminu juos orkaitėje.

Gaminimo eiga

Dubeny labai gerai išmaišau faršą, druską, kiaušinius (vieną baltymą atskiriu į stiklinę), česnakų ruošinio arba 8-10 šviežių kapotų skiltelių, adžiką (ar kitokių mėsos prieskonių), manų kruopas, grietinę.

Gautą masę padalinu į 12 dalių ir, vis padrėkindama rankas, formuoju rutuliukus ir dedu juos į skardą, išklotą aliuminio folija. Šaukštu paspaudžiu viršūnes, patepu jas išplaktu baltymu ir užberiu po žiupsnelį
sėklų mišinio

Kepu apie 40-45 min. 180 C.

Tiekiu karštus su daržovėmis, padažais ir juoda duona. Žinoma, tiks ir su bulvėmis, ir su grikiais, ryžiais…

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai