Gaminimo eiga

1. Pirmiausia reikėtų švariai nuvalyti artišokus: nupjauti nevalgomus apatinius žiedlapius, kotą. Visą žiedą gražiai apipjaustyti iki pat šerdies. Tuomet artišokus perpjauti pusiau. Perpjovus pusiau artišoko nepamirškite išvalyti plaušelių.

2. Išvalytą artišoką kelioms minutėms pamerkiame į vandenį, į kurį įlašinkite acto arba citrinos sulčių, taip pat galima įdėti ir druskos – tokiu būdu artišokai nepajuoduos.

3. Tuomet iki 200 laipsnių įkaitiname orkaitę. Ant didelės kepimo skardos kiekvieną artišoko pusę padėkite ant aliejumi patepto folijos lapo, kuris yra pakankamai didelis, kad jį būtų galima sulankstyti. Pagardinkite artišokus druska ir pipirais ir įkiškite po 1 česnako skiltelę kiekvienos artišoko pusės centre. Gausiai apšlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi. Tuomet artišoką susukite į foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

4. Galiausiai atsargiai atidarykite folijos maišelius. Iš artišoko centro išimkite kepintą česnaką ir vėl uždarykite foliją. Tuomet į trintuvą suberkite pakepintą česnaką, dėkite citrinos sulčių, medaus, krapus, druskos ir pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

5. Išimkite artišokus iš folijos. Išdėliokite ant serviravimo lėkštės, gausiai apšlakstykite gautu padažu. Ant viršaus uždėkite kaparėlius ir trupintą fetos sūrį.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai