Kepkite vaivorykštinį upėtakį – paprasta ir maistinga. Mitybos specialistų teigimu, per savaitę reikia suvalgyti 400 g žuvies, kad aprūpintume organizmą jam reikalingomis omega-3 riebalų rūgštimis. Jos yra išskirtinai svarbios sveikatai, o ypač augančiam organizmui. Vaikai, kuriems trūksta omega-3, prasčiau susikaupia, dažniau serga, jiems gali kilti regos problemų. Deja, Lietuvoje daugiau nei 90 procentų vaikų nevalgo pakankamai žuvies. Tad gaminkite vaivorykštinį upėtakį su saldžiosiomis bulvėmis.

Gaminimo eiga

  • Bulves supjaustykite dideliais kubeliais ir apšlakstykite 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus.

  • Ant bulvių supilkite iš pusės žaliosios citrinos išspaustas sultis, pabarstykite druska, pipirais, saldžiąją paprika, sudėkite česnaką ir viską išmaišykite.

  • Sudėkite bulves į kepimo skardą ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 20–25 minutes (kol suminkštės).

  • Kol bulvės kepa, pabarstykite upėtakius druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

  • Plonai supjaustykite pusantros žaliosios citrinos skiltelėmis ir į vidų įdėkite rozmarino šakeles.

  • Dėkite viską į antrą kepimo skardą (arba šalia bulvių) ir kepkite apie 15 minučių.

  • Patiekite su šviežių daržovių salotomis arba tiesiog daržovių griežinėliais.