Ingredientai
Kepkite vaivorykštinį upėtakį – paprasta ir maistinga. Mitybos specialistų teigimu, per savaitę reikia suvalgyti 400 g žuvies, kad aprūpintume organizmą jam reikalingomis omega-3 riebalų rūgštimis. Jos yra išskirtinai svarbios sveikatai, o ypač augančiam organizmui. Vaikai, kuriems trūksta omega-3, prasčiau susikaupia, dažniau serga, jiems gali kilti regos problemų. Deja, Lietuvoje daugiau nei 90 procentų vaikų nevalgo pakankamai žuvies. Tad gaminkite vaivorykštinį upėtakį su saldžiosiomis bulvėmis.
Gaminimo eiga
Bulves supjaustykite dideliais kubeliais ir apšlakstykite 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus.
Ant bulvių supilkite iš pusės žaliosios citrinos išspaustas sultis, pabarstykite druska, pipirais, saldžiąją paprika, sudėkite česnaką ir viską išmaišykite.
Sudėkite bulves į kepimo skardą ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 20–25 minutes (kol suminkštės).
Kol bulvės kepa, pabarstykite upėtakius druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Plonai supjaustykite pusantros žaliosios citrinos skiltelėmis ir į vidų įdėkite rozmarino šakeles.
Dėkite viską į antrą kepimo skardą (arba šalia bulvių) ir kepkite apie 15 minučių.
Patiekite su šviežių daržovių salotomis arba tiesiog daržovių griežinėliais.