Norintiems lengvesnio maisto kulinarai siūlo pasigaminti baltymais turtingą orkaitėje keptą omletą su varške. Gaminant patiekalus, kuriuose naudojami kiaušiniai, dietologas E. Grišinas pataria papildomu ingredientu rinktis pusriebę varškę ir taip išlaikyti riebalų balansą. Orkaitėje keptas omletas su varške valgykite, kol karštas.

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kol kaista, ketaus keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite šoninę, iki kol ši taps traški, tada išimkite ir palikite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio.

  • Keptuvę taip pat nuvalykite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte didžiąją dalį riebalų. Tuomet įdėkite sviesto ir apkepkite susmulkintą svogūną su paprika – iki tol, kol svogūnai paruduos, o paprika suminkštės.

  • Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius su didžiąją dalimi varškės, druska ir pipirais, įmaišykite šoninę. Supilkite mišinį į keptuvę su daržovėmis.

  • Perkelkite keptuvę į orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, arba kol omleto centras sustandės.

  • Patiekite papuošdami likusia varške, supjaustytais pomidorais, avokadais, svogūnų laiškais ir kalendra.

Receptu dalijasi „Maxima“.