Ingredientai
„Orkaitėje keptas omletas – visada purus, minkštas, drėgnas, skanus, su lengvu sviesto poskoniu ir visiškai nekasdieniškas, – tikina maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorė Zina Bružienė. – Mano puraus omleto receptas pats paprasčiausias ir lengvai įsimenantis: vienam kiaušiniui – 50 ml pieno ir žiupsnelis druskos. Nieko daugiau.“
Gaminimo eiga
Kadangi mes valgytojai – tik dviese, tai omletui imu 4 kiaušinius, beriu druskos ir labai lengvai išbalbatuoju. Neplakti! Pilu 200 ml pieno ir taip pat labai lengvai išbalbatuoju. Neplakti!
Kepimo indą gausiai ištepu sviestu, supilu plakinį, dedu porą mažuliukų sviesto spurgelių ir dedu į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepu maždaug 25 min. – kol omletas iškils ir dailiai paskrus iš viršaus“, – sako Zina.
Kadangi kepdamas omletas smarkiai pakyla, tinklaraštininkė pataria rinktis indą aukštais kraštais.
Omleto dydis priklauso nuo plakinio kiekio – kuo daugiau kiaušinių ir kuo mažesnis indas, tuo storesnis omletas. Kad tik neliptų per kraštus. Žinoma, kaip ir kiekvienas gaminys iš kiaušinių, išimtas iš orkaitės jis pakris, bet tai normalu.
O jei išpilstysite plakinį į porcijinius indelius, tai ir patiekti galėsit neišpurtę omleto į lėkštes.