Porcijos: 2

„Orkaitėje keptas omletas – visada purus, minkštas, drėgnas, skanus, su lengvu sviesto poskoniu ir visiškai nekasdieniškas, – tikina maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorė Zina Bružienė. – Mano puraus omleto receptas pats paprasčiausias ir lengvai įsimenantis: vienam kiaušiniui – 50 ml pieno ir žiupsnelis druskos. Nieko daugiau.“

Gaminimo eiga

  • Kadangi mes valgytojai – tik dviese, tai omletui imu 4 kiaušinius, beriu druskos ir labai lengvai išbalbatuoju. Neplakti! Pilu 200 ml pieno ir taip pat labai lengvai išbalbatuoju. Neplakti!

  • Kepimo indą gausiai ištepu sviestu, supilu plakinį, dedu porą mažuliukų sviesto spurgelių ir dedu į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepu maždaug 25 min. – kol omletas iškils ir dailiai paskrus iš viršaus“, – sako Zina.

  • Kadangi kepdamas omletas smarkiai pakyla, tinklaraštininkė pataria rinktis indą aukštais kraštais.

  • Omleto dydis priklauso nuo plakinio kiekio – kuo daugiau kiaušinių ir kuo mažesnis indas, tuo storesnis omletas. Kad tik neliptų per kraštus. Žinoma, kaip ir kiekvienas gaminys iš kiaušinių, išimtas iš orkaitės jis pakris, bet tai normalu.

  • O jei išpilstysite plakinį į porcijinius indelius, tai ir patiekti galėsit neišpurtę omleto į lėkštes.