Ingredientai

Cukrus 2 šaukštai
Druska 1 žiupsnelis
Grietinė 2 šaukštai
Miltai 300 g
Kepimo milteliai šaukštelis
Obuoliai 3 vnt.
Brendis 100 ml
Cukraus pudra stiklinė
Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Tešlai sviestą išsukite su cukrumi, druska, tryniu ir grietine iki purios masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sumaišykite miltus su sviestu ir minkykite iki vientisos masės. Suvoliokite rutulį, uždenkite ir pastatykite šaltai, kad sukietėtų(30-40 min.).

Obuolius sutarkuokite burokine tarka ir patroškinkite keptuvėje su tarkuota apelsino žievele ir brendžiu, kol nugaruos obuolių sultys (5-7 min.).

Varškę sumaišykite su tarkuota citrinos žievele. Baltymus suplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų.

Įdarui sumaišykite pravėsusius obuolius su varške ir baltymais.

Atšaldytą tešlą iškočiokite 7 mm storio sluoksniu. Išklokite pyrago formą paruošta tešla. Iškeldami tešlos kraštus, prispauskite prie formos kraštų. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir pripilkite žirnių, kad padas lygiai iškeptų. Dėkite kepti į 180 C orkaitę. Kepkite apie 20 min.

Žirnius ir kepimo popierių nuimkite. Ant iškepto pagrindo sudėkite paruoštą įdarą ir grąžinkite formą į orkaitę. Kepkite 160 C temperatūroje apie 35-40 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai