Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Obuolius nulupkite. 3 obuolius supjaustykite kubeliais, likusius 3 - riekelėmis. Sumaišykite medų, romą, citrinos sultis, imbierą, apšlakstykite puse šio mišinio obuolių riekeles ir palikite prisigerti.

Sumaišykite 125 g sviesto ir 80 g cukraus, įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir riešutus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestinę masę. Gerai išmaišykite.

Obuolių kubelius sumaišykite su likusia puse romo ir medaus mišinio. Ištepkite riebalais kepimo formą ir sukrėskite į ją tešlą. Ant viršaus suberkite obuolių kubelius.

Sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinio trynį, krakmolą ir sukrėskite šią masę ant obuolių kubelių. Ant viršaus sudėkite obuolių griežinėlius ir uždėkite likusį sviestą bei pabarstykite 1 valg. šaukštu cukraus.

Kepkite pyragą 180° karštumo orkaitėje 60 min. Iškepusį ištepkite abrikosų džemu ir pabarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis