Ingredientai

Miltai 180 g
Druska pagal skonį
Cukrus 100 g
Cukraus pudra 2 šaukšteliai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Persijoti miltus su cukraus pudra. Sutarkuoti šaltą sviestą ir sutrinti viską pirštais iki smulkių trupinių. Sumaišyti kiaušinį su druska ir dviem šaukštais šalto vandens, supilti į miltų ir sviesto trupinius. Užminkyti tešlą, suformuoti apskritimą, suvynioti į maistinę plėvelę ir mažiausiai valandai palikti šaldytuve.

Kremui suplakti sviestą su cukrumi, supilti maltus migdolus. Po vieną įmušti kiaušinius. Obuolius supjaustyti skiltelėmis.

Įkaitinti orkaitę iki 190ºC temperatūros. Tešlą iškočioti, išklokite ja kepimo formą, gražiai užlankstyti kraštus. Subadyti šakute, apdengti kepimo popieriumi, pabarstyti pupelių (kad kraštai nesukristų ir išliktų krepšelio forma) kepti 10 min.

Tada išimti iš orkaitės, atvėsinti. Ant ataušusio pagrindo dėti riešutų kremą, lygiai paskirstyti ir ant viršaus dėti obuolius. Kepti dar 15 min., tada išimti, pabarstyti cukraus pudra ir kepti dar 20 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai