Ingredientai

Cukrus 200 g
Miltai 200 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Cinamonas 2 šaukšteliai
Kakava 2 šaukštai
Obuoliai 5 vnt.
Romas 50 ml
Porcijos: 16
Šiam pyragui galite naudoti ir kitokius riešutus, pavyzdžiui, graikinius, tuomet pyrago skonis bus ryškesnis.

Gaminimo eiga

Pagaminkite tešlą. Kambario temperatūros sviestą iki purumo ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite visus likusius tešlai skirtus ingredientus ir užmaišykite tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Obuolių skilteles apšlakstykite romu ir įmaišykite į paruoštą tešlą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite. Pienišką šokoladą ištirpinkite ir apliekite viršų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai