Ingredientai

Miltai 2.5 stiklinės
Cukrus 2 šaukšteliai
Aliejus 2 šaukštai
Vanduo 7 šaukštai
Druska žiupsnelis
Cukrus stiklinė
Miltai 3 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Obuoliai 1.5 kg
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Pasigaminkite tešlą. Išmaišykite miltus su cukrumi ir druska, suberkite gabalėliais supjaustytą sviestą, supilkite aliejų ir suminkykite tešlą trupinėliais. Tada supilkite 4 šaukštus vandens ir ištrinkite su trupiniais.

Įpilkite dar 2 – 4 šaukštus vandens, viską gerai išmaišykite šakute. Paskui suminkykite trupinėlius į rutulį. Padalinkite rutulį perpus į nevienodas dalis, suvyniokite jas į plėvelę ir 2 valandoms arba nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Sviestu ištepkite 22 cm skersmens kepimo formą.

Išimkite iš šaldytuvo didesnį tešlos rutulį, iškočiokite į apskritimą. Ištieskite tešlos lakštu kepimo formą ir kraštus. Išsikišusius tešlos lakšto kraštus nupjaustykite (pasilikite papuošimui). Kepimo skardą su pyrago pagrindu įdėkite į šaldytuvą.

Išimkite mažesnį tešlos rutulį, iškočiokite, iš jo išpjaustykite lapelius. Tešlos likučius iškočiokite, išpjaustykite daugiau lapelių. Lapelius sudėkite į lėkštę, įdėkite į šaldytuvą.

Pasigaminkite įdarą. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių cukrų, miltus, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Sudėkite šiaudeliais supjaustytus obuolius, džiovintus moliūgus, viską gerai išmaišykite.

Sudėkite įdarą ant pyrago pagrindo taip, kad tarp obuolių šiaudelių nebūtų tarpelių. Tešlos kraštus patepkite vandeniu, prilipdykite aplink kraštą lapelius iš tešlos. Likusius lapelius sudėliokite ant įdaro, taip, kad vieni su kitais liestųsi, prispauskite prie obuolių.

Kepkite pyragą 175 laipsnių orkaitėje 25 min. Paskui uždenkite pyragą folija ir kepkite dar 25 – 30 min., kad tešla paskrustų.

Ištraukite pyragą iš orkaitės, palikite atvėsti. Patiekite šaltą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai