Ingredientai
Kiaušiniai
3 vnt.
Alyvuogių aliejus
1 puodelis
Cukraus
1 puodelis
Miltų
1 puodelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Cinamono
1 šaukštelis
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Graikiniai riešutai
1 puodelis
Obuolių
4 vnt.
Cukraus
4 šaukštas
Sviestas
50 g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Suplakite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, druską ir aliejų.
2. Maišant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Įmaišykite smulkintus riešutus.
4. Įmaišykite gana smulkiai supjaustytus obuolius.
5. Gerai išmaišius pyrago tešlą supilkite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą.
6. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes.
7. Kai pyragas formoje kiek atvės, gausiai šakute subadykite jo viršų.
8. Puode ištirpinkite sviestą su cukrumi, supilkite kavą ir virkite kelias minutes.
9. Kiek atvėsusį sirupą supilkite ant pyrago.
10. Palaukite, kol pyragas visai atvės ir tik tada išimkite iš formos.