Ingredientai

Įdarui:

Obuoliai 4 vnt.
Granatas 0.5 vnt.
Cukrus 2 v. š.
Druska 0.25 a. š.
Miltai 0.25 puodelio
Porcijos: 4

Palepinkite save ir artimuosius gardžiu obuolių ir granatų pyragu. Trapios tešlos pyragas ir burnoje tirpsatntis obuolių ir granatų įdaras. Gardus obuolių ir granatų pyragas tiek karštas, tiek šaltas.

Gaminimo eiga

  • Pagaminkite tešlą pyragui. Persijokite miltus į dubenį, berkite cukrų, druską ir viską išmaišykite. Atšaldytą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite į miltus ir maigykite rankomis, kol sviestas su miltais susimaišys ir gausis trapios tešlos gumulėliai. Į mišinį įpilkite iki 10 šaukštų šalto vandens ir minkykite tešlą.

  • Ją išminkius padalinkite į dvi dalis. Viena dalis, kurią reikės naudoti viršutinės pyrago dalies juostelėms, turi būti šiek tiek mažesnė.

  • Iš tešlos gabaliukų padarykite rutulius, suplokite, atskirai suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Šaldytuve tešlą laikykite 40–60 min.

  • Paruoškite pyrago įdarą. Nuskuskite obuolių žievelę, supjaustykite juos gabalėliais, išlukštenkite granato sėklas. Sumaišykite obuolius ir granato sėklas su cukrumi, prieskoniais ir likusiais ingredientais.

  • Iš didesnio tešlos gabalo iškočiokite rutulį. Tešla padenkite kepimo formą, kraštus apipjaustykite. Mažesnį tešlos gabalą taip pat iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite paruoštą įdarą, o viršų skersai ir išilgai apdenkite tešlos juostelėmis. Kraštus apipjaustykite, padailinkite pirštais, o pyrago viršų aptepkite trynio ir vandens plakiniu.

  • Pyragą dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–45 min. Skanaus!

Receptu dalijasi „Maxima“