Ingredientai
Įdarui:
Palepinkite save ir artimuosius gardžiu obuolių ir granatų pyragu. Trapios tešlos pyragas ir burnoje tirpsatntis obuolių ir granatų įdaras. Gardus obuolių ir granatų pyragas tiek karštas, tiek šaltas.
Gaminimo eiga
Pagaminkite tešlą pyragui. Persijokite miltus į dubenį, berkite cukrų, druską ir viską išmaišykite. Atšaldytą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite į miltus ir maigykite rankomis, kol sviestas su miltais susimaišys ir gausis trapios tešlos gumulėliai. Į mišinį įpilkite iki 10 šaukštų šalto vandens ir minkykite tešlą.
Ją išminkius padalinkite į dvi dalis. Viena dalis, kurią reikės naudoti viršutinės pyrago dalies juostelėms, turi būti šiek tiek mažesnė.
Iš tešlos gabaliukų padarykite rutulius, suplokite, atskirai suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Šaldytuve tešlą laikykite 40–60 min.
Paruoškite pyrago įdarą. Nuskuskite obuolių žievelę, supjaustykite juos gabalėliais, išlukštenkite granato sėklas. Sumaišykite obuolius ir granato sėklas su cukrumi, prieskoniais ir likusiais ingredientais.
Iš didesnio tešlos gabalo iškočiokite rutulį. Tešla padenkite kepimo formą, kraštus apipjaustykite. Mažesnį tešlos gabalą taip pat iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite paruoštą įdarą, o viršų skersai ir išilgai apdenkite tešlos juostelėmis. Kraštus apipjaustykite, padailinkite pirštais, o pyrago viršų aptepkite trynio ir vandens plakiniu.
Pyragą dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–45 min. Skanaus!
Receptu dalijasi „Maxima“