Ingredientai

Cukrus 100 g
Grietinėlė 2 šaukštai
Romas 1 šaukštas
Miltai 250 g
Cukraus pudra pagal skonį
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir vietoje jų įdėkite po šaukštelį uogienės.

Į didelį dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą, supilkite grietinėlę, cukrų, romą ir įmuškite kiaušinius. Greitai suminkykite tešlą ir valandai ją padėti į šaldytuvą.

Tešlą iškočiokite į maždaug 4-5 mm storio lakštą ir supjaustykite keturkampiais. Ant kiekvieno tešlos keturkampio dėkite po obuolį, tešlos kampus užlenkite ir viršuje visus keturis vienoje vietoje užspauskite.

Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 30-40 minučių karštoje orkaitėje.

Iškepusius obuolius atsargiai išimkite iš skardos, apibarstykite cukraus pudra ir dėkite į lėkštę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai