Ingredientai
Obuoliai
700
g
Braškių uogienė
100
g
Sviestas
50
g
Cukrus
100
g
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Grietinėlė
2
šaukštai
Romas
1
šaukštas
Miltai
250
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Cukraus pudra
pagal skonį
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir vietoje jų įdėkite po šaukštelį uogienės.
Į didelį dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą, supilkite grietinėlę, cukrų, romą ir įmuškite kiaušinius. Greitai suminkykite tešlą ir valandai ją padėti į šaldytuvą.
Tešlą iškočiokite į maždaug 4-5 mm storio lakštą ir supjaustykite keturkampiais. Ant kiekvieno tešlos keturkampio dėkite po obuolį, tešlos kampus užlenkite ir viršuje visus keturis vienoje vietoje užspauskite.
Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 30-40 minučių karštoje orkaitėje.
Iškepusius obuolius atsargiai išimkite iš skardos, apibarstykite cukraus pudra ir dėkite į lėkštę.
Atsiliepimai