Kiaušiniai – labai universalus, maistingas ir sveikatai palankus produktas, pagal maistinę vertę neretai prilyginamas mėsai, žuviai ar ankštinėms daržovėms. Norint mėgautis visaverte kiaušinio nauda, tikrai nebūtina atskirti trynio nuo baltymo – priešingai, rekomenduojama valgyti jį visą. Na, o jei jau nutiko taip, kad gaminant įmantresnius patiekalus liko kiaušinių baltymų, neišmeskite jų, o panaudokite išradingai: išsikepkite visame pasaulyje populiarų „Pavlova“ desertą.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinio baltymus ir 200 g cukraus išplakite iki standžios, savo formą išlaikančios masės, kol joje visiškai nebebus jaučiami cukraus kristalai.

2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos iš gautų baltymų putų formuokite šešis šulinėlio formos pyragaičius. Kraštai turi būti aukštesni už vidurį, tam, kad galėtumėte jį pripildyti. Suformuotus pyragaičius pašaukite į įkaitintą iki 120 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 val. Baigus kepti, praverkite orkaitės dureles ir palikite kepinius atvėsti.

3. Kol pyragaičiai vėsta, pasigaminkite užpildą. Supjaustytas braškes, likusį cukrų, balzaminį actą ir citrinos sultis sumaišykite puode. Kaitinkite ant ugnies ir pavirkite apie 10 min.

4. Nukėlus nuo ugnies, leiskite įdarui atvėsti. Tuo metu išplakite iki standumo grietinėlę, įlašindami į plakinį vanilės esencijos.

5. Viskam pravėsus į kiekvieną morengą dėkite kupiną šaukštą plaktos grietinėlės, suformuokite joje nedidele duobutę. Tuomet įdėkite šaukštelį braškių su balzaminiu actu, supjaustytą šviežią braškę, o ant viršaus – mėtos lapelių.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Maxima”.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai