Ingredientai

kefyro 2 l
virinto vandens 0.5 l
ridikėlių 200 g
vidutinio dydžio agurkų 2 vnt.
kietai virtų kiaušinių vnt.
svogūnų laiškų
krapų
druskos (pagal skonį)
bulvių
Šaltibarščiai – visų mėgiama sriuba šiltuoju metų sezonu. Tačiau kartais net ir jie nusibosta, kuo kitu galima pakeisti šį visų taip mėgiamą patiekalą? Puiki šaltibarščių alternatyva – ridikėlių šaltsriubė, tinkanti gaiviems pietums.

Gaminimo eiga

Dideliame puode sumaišykite kefyrą ir vandenį (tirštumą galima reguliuoti pagal mėgstamą santykį). Ridikėlius, agurkus ir kiaušinius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus bei viską dėkite į puodą. Įberkite šiek tiek druskos ir viską gerai išmaišykite. Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Šalta ridikėlių sriuba
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai